2022-11-08 29 瀏覽
今日係旺角同朋友一齊行街,傾下解,諗住一邊行一邊揾下有冇咩餐廳岩食,咁岩比呢間紫色裝修嘅餐廳吸引左。間餐廳好適合打卡📸入去個氣氛都令人覺得好舒服,好放鬆😆覺得黎到吃扒餐廳就一定要試下佢嘅雜扒鐵板燒,可以一次性試曬吾同嘅扒🥩😋岀乎意料,呢間餐廳真係吾錯,值得推介嘗試😋😋熱溶芝士薯條 $68-薯條🍟好大條又炸到岩岩好,唔會好乾身,薯仔味道好濃郁,加埋熱溶芝士拉司,啖啖芝士真係好正,再加咪薯條真係好好食😋軟殼蟹牛油果蟹籽忌廉扁意粉 $88-意大利粉個賣相好靚,上面有好多蟹籽😁軟腳蟹都幾大隻,炸到好酥脆又可以keep到蟹嘅味道😋入面有d細番茄、紅黃椒、蔬菜同牛油果,加咪好多蔬菜嘅配搭真係好健康。啲意粉都煮得好好食,而且每條都沾滿忌廉,奶香味好香好濃🍝什扒 $192-牛扒好嫩🥩好多汁,完全唔柴,鹹度都係適中,加埋黑椒汁簡直係絕配。-雞扒係好juicy,食落去好滑🐥加咪黑椒汁辣辣哋,正😋-豬扒煎到岩岩好🐷旁邊煎到脆脆地,落咪啲醬汁,好香口。-蛋係流心蛋加咪煙肉嘅濃郁煙燻味,口感好好🥓-腸仔係濃郁香草味,加埋少少煙燻😄露絲瑪麗紅茶蘇打 $38-係花香味紅茶🍹感覺好清新,加埋蘇打味道,飲落去酸酸地,幾

熱溶芝士薯條 $68

軟殼蟹牛油果蟹籽忌廉扁意粉 $88
-意大利粉個賣相好靚,上面有好多蟹籽😁

什扒 $192
-雞扒係好juicy,食落去好滑🐥加咪黑椒汁辣辣哋,正😋
-豬扒煎到岩岩好🐷旁邊煎到脆脆地,落咪啲醬汁,好香口。
-蛋係流心蛋加咪煙肉嘅濃郁煙燻味,口感好好🥓
-腸仔係濃郁香草味,加埋少少煙燻😄

露絲瑪麗紅茶蘇打 $38
-係花香味紅茶🍹感覺好清新,加埋蘇打味道,飲落去酸酸地,幾特別😄

玫瑰蜜桃 $30
-用茶包黎浸嘅玫瑰蜜桃茶🍑有淡淡嘅玫瑰味加蜜桃嘅香味,飲落去好fresh 😄