2024-03-29 122 瀏覽
去完海洋公園,朋友帶我嚟到黃竹坑站嘅皇后飯店,餐廳裝潢以木系風格為主,環境闊落,雖然係平日夜晚,但都好多人,適合一家大細同朋友聚會。今晚除菜主菜,仲叫咗兩份甜品,大滿足呀!✨皇后招牌俄國薯仔沙律配意大利火腿綿密嘅薯仔沙律加埋 parma ham、沙律菜同蕃茄,健康之餘,開胃又好食!✨烤原條時令鮮魚配小茴香薯仔酸瓜柳橄欖蕃茄醬店員介紹今晚嘅鮮魚係亞洲鱸魚,烤完之後魚肉依然嫩滑,配上伴碟嘅薯仔酸瓜,新鮮又美味,不過食嘅時候要留意細細嘅魚骨呀~✨1952招牌焗豬扒飯招牌焗豬扒飯除咗厚切豬扒,仲有濃濃嘅番茄汁,份量 2-3個人share就啱啱好,仲可以試埋其他菜式啦 😝✨周打魚湯周打魚湯味道濃郁,材料豐富,記得將餐包浸入湯度,就可以吸埋湯嘅味道~✨香蕉船好耐無食香蕉船啦,估唔到仲有一把紙遮仔係香蕉上邊,充滿懷舊嘅感覺。✨蘋果撻配雪糕 蘋果撻嘅肉桂味香濃,外皮鬆脆,配埋雪糕,口感豐富 😌
✨皇后招牌俄國薯仔沙律配意大利火腿
香蕉船
✨香蕉船
蘋果撻配雪糕
✨蘋果撻配雪糕
蘋果撻嘅肉桂味香濃,外皮鬆脆,配埋雪糕,口感豐富 😌
烤原條時令鮮魚配小茴香薯仔酸瓜柳橄欖蕃茄醬
1952招牌焗豬扒飯