2018-03-05
話說成日泥呢邊食糖水,次次經過都俾佢既裝修所吸引住,我好鐘意呢類懷舊野。一直都想入去食野試試佢。但次次我都係食完飯先經過呢到😂終於有機會收工同朋友係果頭搵食,去到門口好多人等緊同係門口影相拍照留念我都無執輸影埋一份,沿路上樓梯都有啲舊式既影畫海報做裝飾,上到去影入眼簾既擺設裝修果然無令失望,好鬼正,任何角落都搵到5、6、70年代既野,摺枱,火水爐,收音機,打字機形形色色各種各樣都有。好鐘意!一坐定,服務員就已經問我地雞煲要大中小辣,我地要左中辣,等既中途仲有任食小食係陳皮魚旦同炸燒賣呢。巧巧痴!上雞嗱,味道惹味夠辣,啲汁入哂落雞入面,又無鞋口且大件雞。洋蔥搗耐左入哂味最好食,而且每位一人一隻鮑魚,爽而不un食到咁上下,服務員見我地7788問我地要咩湯,我地揀左推介既沙嗲湯同清湯。打邊爐既配料選擇亦很多,一般配料必備既都有不得不說既係沙嗲湯底超好味,自己煮既沙嗲加入花生醬香而濃,煮烏冬公仔麵同樣出色最後仲有甜品,涼粉什果紅豆碎冰作結尾!好有台灣刨冰feel。大滿足不得不說既係要讚下啲員工,個個都好好禮貌,換碟各樣自動自覺。讚揚!整體來說不論食物,裝修同服務都好滿意!
打邊爐既配料選擇亦很多,一般配料必備既都有
整體來說不論食物,裝修同服務都好滿意!