2021-09-27
食過Oldish兩三次,食物高質又坐得舒服,今次去開上環,就再帶另一位朋友去食個lunch🤤好中意Oldish店內嘅佈置,有好多復古傢具同小玩意,隨意得嚟又好用心😻 餐廳有兩層,我哋坐樓上都幾寬敞,成班朋友嚟食飯傾偈好舒服🥰~~~~▫️ Creamy Chicken Mushroom Spaghetti ($148) ⭐️7.5/10意粉煮得剛好,有咬口👍🏻 雞肉同菇嘅份量都好足,醬汁好creamy,裹滿每條意粉,夠晒入味😋 不過略為重味咗少少,食耐咗會有啲咸,搭配fresh tea/ lemonade應該就ok🤣.▫️Oldish Eggs Benedict($148)⭐️7.5/10Oldish Eggs Benedict 用上smoked salmon,冇得輸嘅組合🤤 水波蛋一切開流出蛋汁,沾滿煙三文魚同muffin,搭配微酸嘅荷蘭醬,英式早餐嘅首選🥳 份量都唔少呀,有兩件,兩個人share就perfect🤩.▫️Oldish Tiramisu($78)⭐️8/10Oldish 招牌tiramisu,賣相可愛,望落似donut🍩 Tiramisu中央倒入一小杯expresso,濃郁嘅咖啡同雪
~~~~
▫️Oldish Tiramisu($78)⭐️8/10
Oldish 招牌tiramisu,賣相可愛,望落似donut🍩 Tiramisu中央倒入一小杯expresso,濃郁嘅咖啡同雪糕質感嘅tiramisu好夾,味道balanced,甜度啱啱好🤤 最特別嘅係,Oldish tiramisu係餅乾底架,食落唔會得cream咁膩,口感好豐富😚 推介😍
💟回頭指數:7.5/10