2021-05-12 891 瀏覽
又係懷舊風老香港大排檔🍽呢間餐廳好出名 一早已經知道好難訂枱 好好彩朋友訂到枱 所以就可以黎試下😀✨芝士琵琶豆腐呢個芝士汁係另上既 可以淋落去一齊食或者沾醬食不過芝士味就唔夠濃 而佢既口感好實淨 食落似食緊鯪魚球 豆腐味唔係好重 同有啲濟✨菠蘿拔絲咕嚕肉甜酸汁嘅甜酸度岩岩好 肉質咬落好爽 仲有焦糖脆脆 酸酸甜甜好好食✨濃湯海鮮粉絲什菜煲呢個就係普通嘅雜菜煲 冇咩特別 菜嘅份量都算多✨香煎黑松露手打蓮藕墨魚餅黑松露味好香 咬落食到蓮藕嘅爽脆 不過煎得有啲油膩✨楚撚記原隻脆皮炸豬手賣相好吸引 令人好想試 豬皮係脆嘅 但唔夠香脆 有部分都係有啲韌 同皮肉分離 扣分豬手都幾入味 咬落唔會覺得好硬 配左甜辣醬同芥末醬 感覺清爽啲✨香爆黑椒牛仔骨煲黑椒味好香 不過略嫌牛仔骨有啲肥 油脂感比較重✨椒鹽白飯魚白飯魚炸到好香脆 但唔覺得油膩 上面有勁多炸蒜 連埋一齊食香香脆脆咁 好味👍🏻✨豬油撈飯呢個豬油撈飯有豬油同豉油比你自己加 想食幾肥膩都有得你簡 建議可以放膽啲加多少少豬油 咁樣啲飯會更加好食 另外再加埋蔥粒 更加香👍🏻可能一開始期望太高 所以食嘅時候就有啲失望 餐廳嘅水準係正常嘅 但係唔可以講十
又係懷舊風老香港大排檔🍽

椒鹽白飯魚

✨豬油撈飯
豬油撈飯

呢個豬油撈飯有豬油同豉油比你自己加 想食幾肥膩都有得你簡

可能一開始期望太高 所以食嘅時候就有啲失望 餐廳嘅水準係正常嘅 但係唔可以講十分之好食同令我好想再嚟試 加上佢既上菜速度唔快 需要耐心等待