餐廳: 火水爐冰室火鍋
資訊:

2018-07-09 64 瀏覽
放工後,跟同事到了油麻地shopping。之後周圍搵野食,見到有間佈置好懷舊既餐廳叫火水爐,仲要系任食打邊爐,所以即刻入去了!鮑魚雞煲:由於我地吾食得太辣,所以揀了最少辣既bb辣!雞件數量眾多,而且吸入不少雞煲中的汁,令雞更為入味,愈食愈辣啊!鮑魚大大隻,口感彈牙實肉呢。前菜小吃:有炸燒賣吃,外脆內軟呢。時令海鮮拼盤:蝦隻十分爽口,肉質鮮美又彈牙,絕不是死蝦!貝類食品沒有沙粒,而且同樣鮮味的。脘魚片經焯後更為爽口,很愛吃啊!蠔大大隻,無腥臭味。墨魚滑口感彈牙呢!美國安格斯牛:顏色為鮮紅色的,可知牛肉是非常新鮮!經焯後,牛肉帶有不少肉汁,食起來很juicy而不乾啊!水魷、牛柏葉、豬皮:三者同樣地是我很愛吃,豬皮吸入不少醬汁,令味道入味又爽口。水魷和牛柏葉一樣有口感,不錯啊!丸類一致十分出色,口感彈牙,岩晒小朋友吃呢!最後餐廳送上三色冰甜品,真的很有懷舊的氣氛,甜度岩岩好,為火鍋畫上完美的句號。

前菜小吃:有炸燒賣吃,外脆內軟呢。

丸類一致十分出色,口感彈牙,岩晒小朋友吃呢!