餐廳: 金豪酒家
資訊:

2012-08-23 1313 瀏覽
又一友人K的小菜館推介, 在此店品嚐小菜如下:宮廷醬烤骨- 由賣相至汁嘅味道同十多年前於旺角利苑食過的八成相似, 唯獨舊肉可能燉得時間長咗少少致肉質淋身得嚟近乎散散地, 其他的都做得好好了米網蝦春卷- 炸得脆不油膩但同個腰果其實唔覺得太夾,點嘅汁係好簡單嘅甜醋汁,未能突出此卷, 貴妃雞半隻- 皮滑肉質普通爽, 也是一般魚腐白菜仔- 份量都幾大碟, 味道剛好砂鍋魚頭煲- 份量OK大, 友人K太座嬚佢落獻汁太重手, 我們則覺得沒什麼,
又一友人K的小菜館推介, 在此店品嚐小菜如下:
貴妃雞半隻- 皮滑肉質普通爽, 也是一般
魚腐白菜仔- 份量都幾大碟, 味道剛好
砂鍋魚頭煲- 份量OK大, 友人K太座嬚佢落獻汁太重手
, 我們則覺得沒什麼,
宮廷骨
OK
題外話/補充資料: *如果問這裡D阿哥"有乜好介紹? 通常都會介紹咗D雞湯翅, 雖然我們並不是什麼環保份子但又真的沒有諗過係小菜館叫呢D嘢食喎,
2012-07-22
10 分鐘 (堂食)
宮廷骨
OK