2018-07-21
夏天好適合室內邊嘆冷氣邊打邊爐!朋友介紹呢間懷舊風情的束火水爐,我地4位啊,唔該!店面夠晒懷舊,影相一留!醬料都唔少選擇,有六款,最愛炸蒜!前菜有即炸燒賣魚旦,夠特別,第一次咁食燒賣!炸到脆卜卜,內里軟冧冧,有口感。魚旦好香魚味,並非間間都做到!主打鮑魚雞煲,四人份剛好,我地叫了走辣,因為有朋友唔食得辣野!雞肉嫩滑,入晒味,好野味!鮑魚唔洗講,當然係新鮮啦!食完鮑魚雞梗係要轉戰打邊爐,可以自選湯底,我叫左沙嗲+皮蛋芫茜,超正!上左set 海鮮拼盤,有大蝦、大蜆、生蠔及班塊!大蝦好彈牙鮮甜,大蜆冇沙又大粒,生蠔煮完一d都唔細隻,班塊是我最愛,QQ的!友人見到可以另外叫芫茜,不得了,即叫!夠新鮮!仲有好多配料,響鈴、牛餐肉、芝士腸、丸等,食材都好正常,最梗要湯底掂!雪花肥牛油脂均勻,煮十秒就食得,入口融化,正野!魷魚ok!最後食埋大大碗紅豆涼粉冰,爽晒!
店面夠晒懷舊,影相一留!
醬料都唔少選擇,有六款,最愛炸蒜!
友人見到可以另外叫芫茜,不得了,即叫!夠新鮮!
雪花肥牛油脂均勻,煮十秒就食得,入口融化,正野!
魷魚ok!
最後食埋大大碗紅豆涼粉冰,爽晒!