2019-07-09
因為一啲特別日子,就搵咗一間比較靚小小嘅餐廳慶祝,見到網上評價唔錯,於是就想過嚟試吓。餐廳走日式居酒屋路線,裝潢十分有氣氛,好似有種去咗日本嘅錯覺,令人好懷念日本既旅行!我哋一坐下就被黑板上面嘅是日海鮮吸引了,見到牛油燒聖子,喜歡食海鮮嘅我當然要試吓啦~呢碟真係全晚最好食既一碟!除咗本身自己都鍾意食海鮮,亦都因為呢度嘅聖子好新鮮,洗得乾淨冇沙,重點係個調味我覺得好正,火候適中,聖子係啱啱熟,保留左海鮮應有嘅鮮味~呢度嘅串燒同埋芝麻雞翼都相當唔錯,同朋友黎食時加杯酒,真的很減壓啊!日本餐廳必食的仲有魚生,不過我地只點了三文魚和吞拿魚,質素對得起價錢,入口油香融化的感覺好正啊~牛肉壽喜燒是相對性價比較高的,可以食飽啲,不過牛肉稍嫌不夠入味,如果用再薄身的牛肉吸到準就更好了~另外還叫了一個軟殼蟹反卷,味道也不錯~整體而言,呢間餐廳好得我歡心,會再同朋友黎食下串燒飲下酒,短暫逃離一下香港既忙碌。