餐廳: 美心皇宮 (綠楊坊)
資訊:

2019-09-18 1124 瀏覽
以前細個經常同家人去美心飲茶,依家因為飲茶要排隊好多時已經即時轉場,難得今次去到門口見冇咩人,只係等6張枱,就決定飲茶,唔洗5分鐘已有枱安排入座。等候時有排隊客人想借用雪櫃幫手雪野,職員好爽手就答應。入座後見我有BB,好快就安排BB椅。環境:樓底高,枱與枱之間唔算太迫懷舊:仍保留以往推車文化,仍可以填紙細炸兩: 粉皮包住唔似油炸鬼,似牛脷酥,冇左入口內脆外軟粉果:平時唔太好既我,都覺得好味,粉果皮唔會太厚身,食落好煙un鯪魚球:蜆介醬好淡味,有冇都冇分別麻蓉包:麻蓉做得甜而不膩蛋散:最仲意食,入口即溶如果唔洗等位,必定會常來。
環境:樓底高,枱與枱之間唔算太迫

懷舊:仍保留以往推車文化,仍可以填紙細

炸兩: 粉皮包住唔似油炸鬼,似牛脷酥,冇左入口內脆外軟
鯪魚球:蜆介醬好淡味,有冇都冇分別

麻蓉包:麻蓉做得甜而不膩
麻蓉包

蛋散:最仲意食,入口即溶
蛋散

如果唔洗等位,必定會常來。
2019-09-13
5 分鐘 (堂食)
蛋散
麻蓉包