2020-11-19
依家乜嘢都講求方便,網上購物唔使自己特登去實體店就係一個最好嘅例子,連出街買嘢都懶🤣其實唔止網上購物,就連食嘢都係,越方便越好,隻手都唔使點郁就最好😂真係有唔使點郁就食到嘅嘢?喺度可以同你講句:真係有㗎!據線報觀塘駱駝漆大廈新開咗間自助串燒,唔係話淨係自己任拎,係擺喺爐上面自己識轉住燒😆事先未睇餐牌嘅唔緊要,門口有好詳盡嘅價錢牌,不過有樣嘢理所當然嘅係,星期五六日同埋公眾假期一定係貴啲嘅,咩都有得食啲其實係抵嘅👍🏼最欣賞呢度嘅係環境真係好寬敞!我同男朋友兩個人去,佢都有比卡位我哋☺️燒嗰陣亦都唔會話好大油煙,整體感覺好舒適。大部份串燒款式都可以喺出面自己拎,即係自助串燒嘅形式,蔬菜、肉類、丸類等等都幾齊全。不過因為疫症,出去拎嘢食嗰陣都記得戴返口罩😷除咗出面任拎嘅串燒之外,仲有張紙可以點炸物,款式嘅數量就OK啦,叫黎試吓無妨。第1 round食啲炸物先,叫咗炸雞翼、麥樂雞同埋蝦春卷,平時話就話炸嘢冇乜技巧可言,食落真係話好好食嘅其實都唔係好多間囉,佢哋麥樂雞同埋蝦春卷都炸得好香口好脆👍🏼第2 round就食啲前菜啦,拎咗咖喱魚蛋、豆卜、蜆肉等等,全部都好入味😋尤其係豆卜,佢本身落咗少少辣
第2 round就食啲前菜啦,拎咗咖喱魚蛋、豆卜、蜆肉等等,全部都好入味😋尤其係豆卜,佢本身落咗少少辣椒,食落更惹味。
有樣嘢真係不得不讚,燒串燒之前原來有3種醬汁一早已經會預備好比客人,分別系沙嗲醬、鰻魚汁同埋泰式辣醬。沙嗲醬有好重嘅花生味,鰻魚汁好甜,泰式辣醬夠晒惹味。
嚟得自助串燒店就梗係每樣都試啲,但由於自己同男朋友都偏食,完全冇拎過蔬菜😅🙊拎親嘅都係丸類同埋肉類。前後拎咗幾樣,唔算特別多,拎咗牛丸、墨丸、芝心丸、雞肉、豬頸肉、腸仔、午餐肉。
店員貼心咁幫我哋開爐,溫度係80度,並提示我哋80度其實已經足夠,即係意思係唔需要再加大溫度。總括嚟講啲嘢食其實都算快熟,重點想推介啲丸類,即牛丸、芝心丸等等,好爽口彈牙,沾上蜜糖口感更豐富~豬頸肉沾上泰式辣醬好惹味好match👍🏼幾乎未試過燒午餐肉,食落都ok。
P.s. 店員嘅服務都好好!態度好友善,會好細心咁介紹醬汁、菜式等等。