2025-07-27
去到見個格局,應該suppose 好chill 嘅可能係我熱辣辣行到去,佢又俾個近門口嘅窗邊高台位我哋坐,唔涼之餘坐得亦唔太舒服 (我又費事麻鬼煩掉位啫)等緊家姐同時,應該係個manager 走埋嚟介紹有啲咩抵飲(除咗happy hour嗰幾款之外)可惜我唔飲酒啊,咁埋都冇時間free Flow最終我嗌咗杯mocktail佢好似有啲失望. 佢係食泰國菜嘅 其實家姐俾咗三間我揀,一間係Cafe,一間係西餐。西餐好似又冇乜好特別,同埋之前喺第二個location都食過 ,Cafe我都有諗過嘅,不過又好似都係食意粉嗰啲冇乜新意。我又見佢零零舍舍已經book咗呢間泰菜我就以為佢係prefer呢間多啲 原來佢係冇特別原因嘅見到OpenRice推介啲乜?有望吓幅相吸引嘅就叫啦,終於我提議食炒粿條同埋雞肉串燒。炒粿條係幾好食嘅煙煙韌韌 ,我鍾意呢啲乾炒類型嘅粉 另外雞肉串燒睇相以為好似日式嗰啲串燒咁 結果其實同平時食嗰啲沙嗲串燒冇乜分別,不過佢唔係沙嗲汁啊,有啲乾身。反而最尾嗌埋去個甜品,我覺得好味喎,係炸香蕉配椰子雪糕 佢好似係將一個pancake皮包住香蕉再攞去炸,然之後再淋上啲焦糖汁 加
反而最尾嗌埋去個甜品,我覺得好味喎,係炸香蕉配椰子雪糕 佢好似係將一個pancake皮包住香蕉再攞去炸,然之後再淋上啲焦糖汁 加埋椰子雪糕,我覺得全餐最好食就係呢一樣嘢啦。
今次係因為食完之後去齊齊聽concert如果唔係都冇乜機會我哋兩個人自己食飯
坦白講,我同佢嘅感覺係有啲勒住勒住咁,佢嘅世界多姿多彩好多,因為本身佢有能力做好多嘢(用錢嗰啲)想做乜就做乜想去邊就去邊 我係好希望有機會踩入佢嘅圈子,佢可以帶我睇多啲呢個世界 所以之前有機會員工價去staycation我都主動搵佢 我都希望有機會佢同朋友去旅行都拉埋我一齊去,橫掂大家都single !其實之前我都提議我哋可以兩個搬出嚟住間大小小嘅添,不過佢冇呢個意欲。
不過呢啲冇得勉強啦,我都唔係冇做主動
今次佢搵我聽演唱會,其實我又有啲矛盾自己又想去感受吓雖然陳慧琳唔係我嘅favourite,佢話平飛都成$680再加$100手續費。加埋餐飯成千蚊落樓㗎。俾佢嚟講明顯濕濕碎,但係對於我嚟講就已經係好奢侈嘅活動。
雞肉串燒/炒粿條
炸香蕉,配椰子雪糕