2022-01-11 201 瀏覽
今日放假朋友特登訂咗位去食鐵板燒套餐,我哋不嬲都好鍾意食鐵板燒,今次嘅套餐就係由廚師發板,我哋就可以揀自己想食嘅食材!我哋嗌左兩個廚師推介套餐,套餐都有包咗又總共9款食物,包括有沙律、鮑魚、鵝肝,黑毛豬和蟹肉炒飯等等。套餐可以俾你揀食日本A5和牛或者黑毛豬柳,我哋就揀咗黑毛豬,我哋覺得佢嘅調味同埋肉嘅質地都非常好👍🏻下次想試吓佢哋嘅A5和牛!佢燒出嚟嘅份量都好多,而且非常嫩滑🤤佢哋嘅鮑魚鴨肝都非常推介俾大家試吓,佢哋係用南非鮑魚,就算我哋見到師傅冇用任何嘅調味料,煎完鮑魚出嚟都非常香同埋惹味!鴨肝亦都係鐵板燒想叫餐單之一,佢哋嘅鴨肝入口即溶非常creamy❤️講返佢哋仲有一個松葉蟹肉沙律🥗賣相非常吸引仲好足料,好多蟹肉加咗柚子汁,食落覺得酸酸甜甜非常開胃,沙律感覺非常清新👍🏻跟住沙律就配左一個海膽黑松露糖心蛋,估唔到海膽同黑松露嘅味道都非常融洽,令到個糖心蛋層次感增加🤭煙燻帆立貝仲去配其他小食,有紅酒啫喱、菊花煙燻,令到味道層次增加左及更加豐富。帆立貝就吾會太熟食,有熟少少就食得,師博仲好有心畫左個用鹽整的logo。個套餐嘅鮑魚都非常吸引,有鮮味再加小小海苔汁,紅綠冠草,鮑魚好惹味👍🏻🤤

建議如果特別節日想食鐵板燒就可以去試吓呢間,記得要訂定位同朋友食拉
2021-12-28