男朋友生日正值8月大夏天,梗係食下開胃嘅泰國菜😋。預先訂座時要求坐係窗邊海景位,餐廳回覆會盡量安排。到入座果陣正係俾左個寧靜海景二人位我😍😍😍😍😍,實在太貼心。 果日買左個蛋糕慶祝生日,餐廳設有額外收費($60)但可以叫一個甜品取代收費。另外,值得一讚嘅係細心而良好嘅服務態度,由介紹菜式到唱生日歌🙈🙈🙈🤣都好落力,哈哈。晚餐前菜叫左個海鮮粉絲沙津不過不失啦。主菜就食左招牌紅咖哩蟹肉🦀面包,以為紅咖哩好🌶🌶但原來呢度調番轉,青咖哩先最🌶🌶。呢道招牌菜個面包好有咬口,咖哩汁好香濃再加上鮮甜蟹肉,令人食唔停口😋😋😋😋😋😋😋😋。咖哩本身都預左好食,但要客人滿意就一定要食物質素+服務好過預期,而今次真係有驚喜,就係海鮮冬蔭公啦! 除左足料超級鮮味,🌶得有層次外,仲有個火熱住個湯,侍應會幫埋你裝湯。飲料方面,我點左個椰青,男朋友點左杯芒果特飲。

面包咖喱蟹
面包咖喱蟹