2022-11-18
今日同男朋友慶祝生日🎂就同佢重臨「漁獲浜燒」呢間位於銅鑼灣鬧市中既日式浜燒店😍入到黎日本🇯🇵氣氛濃厚😊活龍蝦活貝浜燒盛盒有活帆立貝、文烚及北寄貝🤩另外我地仲升級澳洲龍蝦🦞每款貝類從日本🇯🇵進口😊每樣都好新鮮😊師傅亦即席係我地面前浜燒🔥🔺活北寄貝及文烚加入清酒🍶燒熟北寄貝吸收左清酒令味道更甜🤤我地連清酒都飲埋🤪🔺活帆立貝一半加入左黑松露味道香濃😬另一半以牛油燒熟😊非常鮮甜🤤🔺主角龍蝦🦞真係超級鮮甜美味🧡開邊後三經過浜燒後肉質仲非常彈牙有咬口❤️龍蝦頭部分仲有飽滿龍蝦膏🤤真係越食越過癮😊好想Encore😬刺身五款🔺牧丹蝦大大隻連蝦頭既膏都食埋🦐吞拿魚、油甘魚及三文魚都係厚切食落好有口感😍另外北海道馬糞海膽用脆口紫菜包住嚟食外脆海膽就非常Creamy🤤醬汁方面跟左海鮮豉油、柚子胡椒、七味味噌如果覺得淡味可以點下😬不過我就鍾意食原味😂飲品柚子梅酒🥃飲落好似威士忌🥃微甜好香柚子梅味😍好好飲黑麴燒酌就好似韓國燒酒一樣😂味道都幾濃烈‼️甜品菠蘿雪芭充滿香水菠蘿🍍味道又唔會太甜😍椰子雪芭椰味香到過份😂食到男朋友舔舔脷😋
活龍蝦活貝浜燒盛盒
有活帆立貝、文烚及北寄貝🤩另外我地仲升級澳洲龍蝦🦞
🔺活北寄貝及文烚加入清酒🍶燒熟
🔺活帆立貝一半加入左黑松露味道香濃😬