2025-08-06
今日同一大班朋友專程嚟食飯慶祝生日 🎂,訂位時同餐廳講明係慶生,佢哋仲好貼心 💕,免費贈送咗一碟滷水鵝肝鵝腎!🦢✨一入座,餐具同今日菜單已經整齊擺放好喺右手邊,安排妥當 🥢📜。特別值得一提,呢餐嘅菜單係根據我哋嘅喜好,由餐廳度身訂造設計,真係好有心 ❤️!椒鹽瀨尿蝦王 🦐瀨尿蝦嘅份量十足 🦞,蝦肉極之鮮甜彈牙,令人忍唔住一啖接一啖 🤤👍。蒜蓉粉絲蒸蟶子皇 🦪亦非常出色!蟶子清洗得相當乾淨 🧽,入口完全冇沙粒,配以蒜蓉、粉絲同醬油,鮮味突出,特別滋味 🥢✨。滷水拼盤 🍗🐷滷水拼盤有水準,包括手撕雞、豬大腸同金錢肚 🥢。金錢肚醃得入味,豬大腸則帶有淡淡嘅油脂香,處理得宜 👌。沙薑雞 🍗餐廳特別推介嘅沙薑雞,果然名不虛傳!侍應介紹話係採用新鮮沙薑製成 🌿,入口突出嘅沙薑味,與平時食普通沙薑粉製作大相逕庭,係一道令人印象深刻嘅菜式 🌟。綠茶布丁 🍵🍮贈送嘅甜品綠茶布丁,為今餐劃上完美句號 🥳。布丁製作出色,綠茶味香濃,入口順滑,甜而不膩 💚。餐廳細心之處,仲在於提供冰桶酒杯食用冰 🧊🍷,讓我哋可以盡情暢飲,成晚慶祝氣氛更加盡興 🍻🎊,不愧係開飯熱點!📍御膳 ▪︎ 香港 ▪︎ 觀塘敬運12樓📞訂座電話
椒鹽瀨尿蝦王 🦐
蒜蓉粉絲蒸蟶子皇 🦪