2022-11-15
又到了燒大家銀包的時間🥳🥳🥳今日是母親大人的生日,下令揀間好食嘅餐廳,選了這間在尖沙咀的鐵板燒,因為做緊66折優惠💕💕母親大人鍾意食海鮮,選了有活龍蝦加南非活鮑魚的套餐❤️❤️❤️🤩活龍蝦🦞好似睇表演咁🫣🫣見到啲火humhum聲,咪話唔嚇親😂😂😂龍蝦肉厚,配上龍蝦膏同調味料,更加能帶出龍蝦的鮮味😍😍🤩南非活鮑魚鮑魚不會韌😀😀鮑魚新鮮到仲會郁架!😍😍😍師傅好細心,中間嗰啲會薄切,因為中間硬d,兩側就厚切,口感強d。 淨係加黑胡椒已經好好味😋法國鵝肝佢塊鵝肝會唔會太大舊,🙈🙈🙈完全係想草肥我🫠🫠鵝肝味勁香,加上幾滴黑醋,夾埋菠蘿食就唔會太油膩☺️☺️🤩日本A4和牛厚燒和牛有得揀厚燒同薄燒,重口味嘅我就梗係揀厚燒啦😛入口即溶,再加上蒜片,昇華了層次😋😋🤩蝦乾蟹子炒飯識做已經飽飽地,但都係都係要食埋炒飯!用蝦乾蟹子令炒飯變得不普通🥹🥹🤩沙律 🥗有柚子汁的沙律🤩海鮮湯用啱啱的龍蝦頭煲湯,龍蝦頭仲有好多肉啊!煲完湯都爽口,勁鮮甜😝😝🤩季節野菜及炒雜菜用啱啱塊和牛粒炒,芽菜用馬來西亞芽菜,粗短又多汁,雜菜都不平凡🙃🙃🤩甜品綠茶雪糕師傅最後仲畫咗幅畫送俾我媽媽,母親大人很滿意,大家黎食就對了🥰😗😗
🤩活龍蝦🦞
🤩南非活鮑魚