2022-08-19
去咗喺K11 art mall 入面嘅隱世餐廳ATUM🥰 被安排坐窗邊位😍 窗外好多樹木🌲 就好似置身喺樹林入邊食嘅咁❤️無花果沙律·軟芝士·士多啤梨·風乾火腿🥗($126)無花果味道超清甜🌿 加上風乾火腿嘅鹹香味🐖 配埋淡身既軟芝士🧀 口感好好👍🏻蜜柑.開心果.柚子焦糖花腩肉🐖 ($188)擺盤好靚好有心思🥰 豬腩肉層次分明😍 唔會太肥👍🏻 配埋柚子同蜜柑蓉酸酸地,清新得黎仲可以解膩❤️紫菜海螺·燒青蔥·生蠔飯🦪($198)意大利飯好有咬口, 飯裏面有粒粒嘅生蠔🦪 d蠔味滲曬入每粒飯入面😍 面頭既海螺好彈牙, 有磯燒既味道👍🏻 飯入面仲有啲洋蔥粒去增加口感😋紅桑莓雪葩·竹炭朱古力雪糕·蛋白霜🍦($88)其實我去幫朋友慶祝生日🎂 但事前book 枱唔記得左講😆 但店員超細心問我地今日有冇咩慶祝❤️ 所以最終甜品都有寫到happy birthday✌🏻擺盤好靚🥰 紅桑莓雪葩酸酸地既味道, 同朱古力雪糕甜甜既味道🍫 做得好balance👍🏻 想講佢地既餐前包都做得好出色😋ATUM 真係一個好岩慶祝生間既好地方👍🏻 佢地既招牌打卡tea set 係lunch time 都可以order嫁❤️ 真心
無花果沙律·軟芝士·士多啤梨·風乾火腿🥗($126)
蜜柑.開心果.柚子焦糖花腩肉🐖 ($188)
紫菜海螺·燒青蔥·生蠔飯🦪($198)
紅桑莓雪葩·竹炭朱古力雪糕·蛋白霜🍦($88)
想講佢地既餐前包都做得好出色😋
ATUM 真係一個好岩慶祝生間既好地方👍🏻 佢地既招牌打卡tea set 係lunch time 都可以order嫁❤️ 真心好好