2021-06-30 1118 瀏覽
餐廳標榜無味精及無雞粉,感覺幾健康,望餐牌有好多選擇都吸引。最後我選了日式蘋果咖哩牛筋腩配燒玉子,紅芝漬 $88 賣相不錯,幾多餸,不過咖哩食唔出蘋果味,同平時食既日式咖哩味道無分別。沙律無乜特別,牛筋唔錯,薯仔粉嫩,但牛腩唔夠腍,有啲痴牙,整體其實算合格。另外加$12配了隻溏心蛋,都唔錯。朋友諗住食豪啲,叫左貴差不多兩倍價錢的慢煮黑毛豬鞍配蜜糖芥末汁/時令配菜 $260,上枱果刻真係非常失望!呢個價錢竟然得一塊豬鞍?咁咪仲貴過Outback?明明餐牌圖片有兩塊,係咪比少左阿?我都忍唔住問個店員,佢好直接話係得一塊。咳咳!呢個誤導絕對違反商品說明條例 !!.望住呢一塊豬鞍,未食已經有種失落感,切開發覺唔算易切,肉質未算好柴,但都唔夠嫩。點醬食幾香口,但個醬似沙律醬多過蜜糖芥末醬。朋友食埋薯菜都完全無飽腹感。如果叫兩個飯/定食/意粉應該會平啲同滿足好多LOL真心話,如果無叫個豬鞍,呢間餐廳5分滿分我會比3分。但比左$260食呢一塊豬鞍,唔好意思,我覺得自己入左🖤店!(參考返,慢煮工業叫一份豬鞍只是$98,仲好食)原本諗住叫甜品都無晒興致~不過講埋落單跟餐加$20-25叫左兩杯飲品,菠蘿果
日式蘋果咖哩牛筋腩配燒玉子紅芝漬

另外加$12配了隻溏心蛋,都唔錯。
慢煮黑毛豬鞍配蜜糖芥末汁/時令配菜

如果叫兩個飯/定食/意粉應該會平啲同滿足好多LOL

原本諗住叫甜品都無晒興致~
不過講埋落單跟餐加$20-25叫左兩杯飲品,菠蘿果茶及宇治綠茶奶,賣相唔錯,但飲落覺得前者甜得濟,後者則幾好。