2024-02-21
係旺角行完街,同朋友經過呢間裝修幾靚既串燒店,又見好多野食既選擇,就決定食下野傾下計😎🟠串燒-鹽燒牛舌($28/1串)口感嫩而且多汁,亦好有咬口-烤美國牛肩肉串($48/5串)每粒肉都鎖住左肉汁,好juicy,而且10蚊串都唔使,性價比高☺️-雞軟骨($22/2串)食落脆卜卜,雞油夠香同濃🐓-日本諸城雞腎($18/1串)雞腎夠爽口,一啖一粒,用黎送酒既話相信會係一流之選🤠-烤小豬頸肉($42/5串)肥瘦適中,外皮有脆既口感,一樣唔使10蚊串,性價比高-烤大漠羊肉串($48/5串)羊肉串每粒都好juicy,而且好有羊味,但未去到會好羶。朋友唔多中意食羊,都覺得唔錯🤓🟡鐵鍋煮卜卜蜆($68)超級鮮味既卜卜蜆,隻隻大大隻,夠哂鮮甜,粉絲吸哂味,勁好食🤤🟢烤新鮮生蠔($24/1隻)生蠔好大隻,望落已經feel到應該好juicy,一食落,果然係juicy到不得了😝😝而且好鮮,好想食多幾隻🤭🔵炸饅頭($18)炸饅頭唔會炸到好乾,外脆內軟,加埋煉奶,係最好既配搭😆🟣滕椒魚皮($38)魚片夠哂爽口,配埋滕椒辣辣地,夠哂過癮開胃,好岩一路傾計一路食,唔覺唔覺就食哂😎⚫️麻辣燙($56)麻辣燙有蔬菜、金針菇、
🟠串燒
-鹽燒牛舌($28/1串)
口感嫩而且多汁,亦好有咬口
-烤美國牛肩肉串($48/5串)
-雞軟骨($22/2串)
食落脆卜卜,雞油夠香同濃🐓
-日本諸城雞腎($18/1串)
雞腎夠爽口,一啖一粒,用黎送酒既話相信會係一流之選🤠
-烤小豬頸肉($42/5串)
肥瘦適中,外皮有脆既口感,一樣唔使10蚊串,性價比高
-烤大漠羊肉串($48/5串)
🟡鐵鍋煮卜卜蜆($68)
🟢烤新鮮生蠔($24/1隻)
🔵炸饅頭($18)
炸饅頭唔會炸到好乾,外脆內軟,加埋煉奶,係最好既配搭😆
🟣滕椒魚皮($38)
⚫️麻辣燙($56)
麻辣燙有蔬菜、金針菇、薯粉、鵪鶉蛋、鴨血同豆卜,夠哂多材料。因為驚太辣,所以我同朋友就叫左bb辣,朋友都覺得夠辣lu,不過中意食辣既朋友,建議可以叫小辣,會更加過癮🤡
🟤粗烤小飯團($28)
飯團好有驚喜,不但好厚身,加埋肉鬆,口感豐富
🔴粗店涼麵($48)
辣度適中,有大量配菜,亦都夠2人share,都幾大碗
⚪️黑白糍粑($45)
朋友話食個甜品,糍粑我都係第一次食,雖然有朱古力醬同練奶,但又唔會太甜,口感幾似麻糬。用黎做個飯後甜品,真係唔錯既選擇😉
環境方面,估唔到串燒店竟然好乾淨,完全唔會有油既感覺,而且紙巾仲好貼心咁吊起左,食野既時候,拎得非常方便👍🏻坐位都幾舒服,好適合傾下計慢慢食😽
服務方面,職員親切有禮貌,而且好快就會滿足你既要求
地址:旺角豉油街60-104號XX Arcade地下AB號舖