2022-06-13 44 瀏覽
Bookmark咗好耐嘅【黑布小巷】📝終於同家人嚟食啦!位置都好近地鐵站,好方便。雖然我地去到都差唔多八點,但係都有短短人龍。等咗一陣就可以入座。呢道採用QR code 自助下單,可以直接係網頁俾錢,亦可以下單後去櫃檯俾錢。之後係座位等職員送餐就可以。出餐速度都好快。今次一次過食曬吐司,滷肉飯,同芋圓甜品😍仲叫多個小食😙真係飽到攬住個肚,都係二百蚊內❕✪ 慢烤雞腿芝士蛋吐司⌫ 💲53吐司已經切開半份,見到中間嘅醬汁溢出。所以一定要帶手套食,唔係成隻手都會沾到蛋漿,就會痴笠笠!慢烤雞腿好厚肉,而且香嫩。吐司中間夾咗流心蛋,入開後蛋黃就流咗出嚟,成份吐司都充滿蛋香。加埋柚子味的秘製醬汁,整體味道係酸酸的。✪ 古早味手工滷肉飯⌫ 💲48碗飯好大碗呀~上面舖滿滷肉,滷肉係半肥瘦,帶點肥脂,好香。滷汁滲入白飯,好香甜。食滷肉飯最好就配炸物。所以我地點咗一客小食花枝丸😆✪ 花枝丸配淮鹽(5粒)⌫ 加配價💲28即炸的花枝丸熱烘烘上枱,花枝丸炸得金黃酥脆。灑上淮鹽調味。內裡有墨魚粒粒好有嚼口。✪ 芋頭椰汁三色圓 ⌫ 💲46三色圓每粒都好大粒,口感煙煙韌韌。芋頭椰汁底好香甜,隔咗渣,入面無芋泥,所以唔會

✪ 慢烤雞腿芝士蛋吐司⌫ 💲53

✪ 古早味手工滷肉飯⌫ 💲48

✪ 花枝丸配淮鹽(5粒)⌫ 加配價💲28

✪ 芋頭椰汁三色圓 ⌫ 💲46
三色圓每粒都好大粒,口感煙煙韌韌。芋頭椰汁底好香甜,隔咗渣,入面無芋泥,所以唔會好滯。三色圓有成十幾粒,好足料😍三款之中,最中意就係紫薯,味道最出眾。
✪ 冬瓜茶 ⌫ 加配價💲5
冬瓜茶解渴,夏天飲一流,唔會過甜。

✪ 三花凍頂烏龍茶 ⌫ 加配價💲12
味道清香。加咗玫瑰花、桂花、茉利花,啖啖幽香,有寧神之效。

【黑布小巷】
📌 荔枝角長沙灣道883號億利工業中心4樓405室