今日有少少雨, 收工後同朋友行佐敦, 行到餓餓地就去左搵食。呢間餐廳係主打麻辣鍋, 問左店員翡翠麻辣鍋同麻辣鍋有乜分別, 原來翡翠麻辣鍋主要用綠色既材料整, 食落會無咁油, 咁就叫左一份試下, 朋友同我都叫食得辣所以揀左中麻中辣。環境都幾好, 見到有生啤機, 如果唔係閒日就一定會飲返幾杯另外仲叫左d生料同一份小食香腐皮小食首先黎到, 食落好香有小小辣, 不過咸左少少。如果用黎送酒就岩晒。翠麻辣鍋一打開個鍋就聞到好香, 見到同平時食既麻辣鍋好唔同, 首先個樣係唔會令你覺得佢好辣, 然後顏色係綠綠地色。入面有幾件鴨血, 鴨血吸收左湯既精華入口又滑又入味,好正自家炸魚皮呢個炸魚皮比較特別, 同出面唔同, 係有少少骨既, 不過炸到骨都係脆既, 比出面果d香口好多, 好味蜆蜆好新鮮, 無沙, 不過唔算好大隻極上手切肥牛(細)呢個牛肉雖然份量唔多不過佢肉質好滑,又有牛味。輕輕淥10秒左右5成熟就岩岩好, 配合埋麻辣湯入口好有幸福感覺油麥菜菜建議一開始果陣食,因為食到後期個鍋會愈黎愈辣, 咁個菜就自然變到好辣鮮雞件入口好滑唔會鞋, 吸收左湯既味道都幾好食總括黎講呢度都值得一試,我地雖然都叫食得辣,不

環境都幾好, 見到有生啤機, 如果唔係閒日就一定會飲返幾杯

另外仲叫左d生料同一份小食

翠麻辣鍋

自家炸魚皮

蜆好新鮮, 無沙, 不過唔算好大隻

極上手切肥牛(細)

油麥菜

鮮雞件
入口好滑唔會鞋, 吸收左湯既味道都幾好食

總括黎講呢度都值得一試,我地雖然都叫食得辣,不過食到後期中辣都係有d辣, 建議可以揀中麻小辣, 自命非常愛辣既朋友一定要黎試下
2018-08-22