2016-05-30 1472 瀏覽
和匠日式燒肉店日式燒肉食過好多,但真心可以推介同認真覺得物超所值,就只有呢間。主題係燒肉就一定係要點啦,我選擇左一個鹽燒豚腩肉,一個(巨切)PRIME 牛小排同埋緬甸大虎蝦。三樣野黎齊晒,係咪凈係見到都流口水呢其實我都有D無從入手,但好彩有細心既服務員Coco對我作每一樣食材既介紹同埋教我點燒最好鹽燒豚肉,厚度啱啱好,好快就燒好,食落好有豚肉本身既味道,肉質非常爽口,唔會覺得油膩;而(巨切)PRIME 牛小排,由服務員Coco指導同協助燒至5成熟,肉面少少燒脆咋,裏面軟綿綿,肉質又香又嫩,好有濃郁既牛肉味;然後就係特大緬甸虎蝦,有我成個頭咁大,放左落爐度燒都係啱啱夠位放咋,呢隻緬甸虎蝦,服務員Coco話係師父用刀功一刀切開蝦背,减少左隻虎蝦既水份流出,保持鲜味,另外隻蝦要用刀叉先食到架,啖啖肉,新鮮彈牙,好多蝦膏,鮮味冇得頂。總括而言,我非常享受呢一餐,食材水準頂級,服務一流,絕對係城中難得既一間餐廳。
和匠日式燒肉店

特大緬甸虎蝦
三樣野黎齊晒,係咪凈係見到都流口水呢

日式蒸蛋
麵豉湯