2021-08-23 37 瀏覽
係旺角蘇杭冰室,有別於以往只係食常餐、炒粉炒麵,沙發位坐得舒服,食物種類多西式意粉扒類、中式特色撈麵滑蛋飯焗飯意粉、仲有甜品梳乎厘等。.炭烤西班牙有機豬鞍扒 $158睇相都知呢塊豬鞍扒烤得出色,外層有炭烤香味、中間豬肉有肉汁而且肉質有口感,感到冇用梳打粉之類醃製;配以既雜菜都係烤煎過。.天婦羅軟殼蟹忌廉汁天使麵 $78呢款意大利粉我係西餐廳成日叫,估唔到呢度都做得不錯,一大隻天婦羅軟殼蟹,紫菜絲加上用忌廉汁煮成天使麵,簡單而好味。.麻辣蝦球撈麵 配 炒蛋 $58呢款麻辣撈麵真係好岩鍾意食辣既朋友!因為佢既香、麻、辣醬真係令人食唔停而口腔又刺激到少少紅腫,正!唔好少左炒蛋,好滑好重蛋香架!.原味蜂蜜梳乎厘班戟 $68食完辣野最岩食甜品中和番,呢款梳乎厘班戟好鬆軟,入口即化,而蜂蜜同忌廉又唔會好甜,有專業甜品水準。.特飲蘇杭滿滿水果茶 多款新鮮水果粒沖製而成既水果茶,用料十足,飲落充滿果香。
炭烤西班牙有機豬鞍扒 $158

天婦羅軟殼蟹忌廉汁天使麵 $78

麻辣蝦球撈麵 配 炒蛋 $58

原味蜂蜜梳乎厘班戟 $68

特飲
蘇杭滿滿水果茶

多款新鮮水果粒沖製而成既水果茶,用料十足,飲落充滿果香。
2021-08-19