2018-09-16 40 瀏覽
肥妹仔我其實係好少食印度菜,因為對印度菜唔太熟悉,而且一直都冇機會去試下。咁啱今晚肥妹仔經過上海街見到有一間食印度咖哩既飯店,於是就走咗入去試下啦。Strawberry Milk shake $42因為肥妹仔我好驚呢度既咖哩好辣,所以決定叫一杯奶昔去試下,順便可以解下辣啦! 呢一杯士多啤梨奶昔飲落去好香雲呢拿雪糕同士多啤梨味,甜度比較高,鍾意飲甜野嘅人一定好鍾意。Vanilla Ice Cream on Cranberry Juice  $42呢一個cranberry juice飲落去酸酸甜甜,甜度屬於低,但係加埋一球雲呢拿雪糕,飲落去好清新,好解渴。Chicken Kebab $85自從畢咗業後肥妹仔都冇再食過卡巴,所以見到覺得好懷念,好想試下。呢一個雞肉卡巴超級好食,個外皮烤到非常香脆,入邊包住雞肉絲同埋沙律菜絲,個汁係好香蒜味嘅沙律醬,非常香口,超級好食。Prawn Curry $105黎食印度菜有又點可以唔叫咖哩呢?肥妹仔我就叫咗一個咖哩大蝦點蒜蓉烤餅食!呢一個咖哩好香椰奶嘅味道,有少少酸,唔太辣,對於肥妹仔嚟講都接受得到。個咖哩味好香濃,而且啲蝦好爽口,好彈牙,食到肥妹仔心心

Strawberry Milk shake $42

Chicken Kebab $85

Prawn Curry $105
黎食印度菜有又點可以唔叫咖哩呢?肥妹仔我就叫咗一個咖哩大蝦點蒜蓉烤餅食!呢一個咖哩好香椰奶嘅味道,有少少酸,唔太辣,對於肥妹仔嚟講都接受得到。個咖哩味好香濃,而且啲蝦好爽口,好彈牙,食到肥妹仔心心眼。
Garlic Naan $28
呢一個蒜蓉烤餅又係烤到外皮香脆,但係內裏仲係好軟滑,好香蒜蓉嘅味道同牛油嘅香氣,點咖哩食一流!

Baby Back Ribs Half $115
最後肥妹仔仲叫咗一個烤豬肋骨嚟食。呢一個烤豬肋骨外表塗滿咗燒烤醬,入面嘅豬肉就煮得非常軟淋,入口即溶,背上炸到好香脆嘅薯角,食落去超級滿足。
2018-09-10