2019-03-16 78 瀏覽
葵涌區有一達地方叫佛羅倫斯小鎮, 名店林立嘅outlet, 行完nike shop之後, 見到前面有間餐廳叫辦館, 呢個名吸引到我停下腳步, 大概90後已經唔知咩叫辦館。 辦館即係士多, 細個嘅時候超市唔係咁多, 班管就即係迷你嘅超級市場 ,我記得係有洋酒埋。入正題 ,估唔到呢度係有lunch set食, 六十幾至八十幾蚊個餐, 包餐湯或者沙律, 半價仲可以叫埋飲品。朋友一人叫 一個,頭盤先嚟沙律同埋蕃茄湯, 蕃茄湯味道好濃,見到啲顏色都好開胃, 朋友就叫沙律, 沙律醋味道適中。我叫咗個巨峰提子梳打, 野菌黑松露忌廉意粉, 非常之驚喜, 黑松露意粉好香, 忌廉汁唔會一pat pat, 好高質。朋友叫咗杯棉花糖朱古力同喇沙, 喇沙好有份量, 杯朱古力簡直讚到不得了, 超級濃嘅朱古力, 朱古力迷必定要試。

2019-03-16