2023-08-01
同朋友都好中意食海鮮,又來到Captain's House,食呢度既招牌,Shake Shake 海鮮袋,每件海鮮都可以索晒汁,充滿風味又惹味。餐廳采光度十足,坐得舒服,會介紹唔同海鮮同醬汁🥰✨Seafood Combo A $418幾乎每張臺都會叫海鮮袋,自選三、五或八種海鮮再揀醬汁,海鮮有蜆、青口、八爪魚仔、翡翠螺、海蝦、原隻魷魚、墨魚仔、鮑魚、扇貝、小龍蝦等等。醬汁就有卡薑蒜蓉汁、雪莉酒忌廉醬汁、檸檬蒜蓉牛油醬汁和番茄花椒醬汁☺️我地揀左鮑魚、扇貝和小龍蝦,配檸檬蒜蓉牛油醬汁,店員會係我地面前嚟個shake shake海鮮咁搖勻啲汁,跟住打開個藍色網袋,聞到陣陣牛油同海鮮味道,檸檬的微酸又好開胃,海鮮爽口彈牙,同配料都索晒汁,好惹味😍✨蟹肉卡邦尼意粉🍝 $118蟹肉分量好多,卡邦尼用左煙肉、雞蛋和芝士製作,芝士鹹香味重,卡邦尼醬汁味道都好濃郁,口感creamy軟腍🤤✨Strawberry flow🍹 $78✨Nana flow🍹 $78兩杯飲品都好靚,口感濃稠柔順,充滿士多啤梨同香蕉香😛
✨Seafood Combo A $418
✨蟹肉卡邦尼意粉🍝 $118
✨Strawberry flow🍹 $78
✨Nana flow🍹 $78
兩杯飲品都好靚,口感濃稠柔順,充滿士多啤梨同香蕉香😛