2021-11-20 58 瀏覽
上星期放工同屋企人嚟到呢度食雞煲火鍋放題,我哋揀咗$238/位嘅套餐雞煲可選擇bb辣、小辣、中辣同大辣,一上枱已經聞到好大浸香味,雞肉幾滑,味道濃郁,好重花椒八角等香料味道,幾惹味。雞煲更配有三寶包括 :豬皮、魷魚同牛柏葉,三樣都爽口彈牙,而且好索雞煲嘅醬汁,幾夾。雞煲可以任食,不過我哋食完一round已經好夠,之後我哋就轉打邊爐,有麻辣湯底同蕃茄湯底選擇,我哋就揀咗蕃茄湯底,酸酸甜甜幾開胃,而且味道清清地能夠突顯火鍋食材既原味。套餐包左一次性嘅三色刺身、海鮮拼盤、牛小排同甜品。刺身有希靈魚、三文魚同蝦,味道幾鮮甜。海鮮拼盤有蜆、蝦、蠔同埋鯇魚片,份量都幾足夠,而且新鮮。西班牙黑豚肉,大大塊,厚薄適中,唔會好韌,肉味新鮮。牛小排肥瘦適中,牛味幾重,食落有牛脂香丸類同餃子類質素都唔錯,丸類都爽口彈牙,餃子類皮薄餡靚,全部質素都幾唔錯,都幾新鮮。仲有打邊爐必食嘅炸魚皮、紫菜響鈴同埋珍珠山根,魚皮同紫菜響鈴脆卜卜,索左火鍋湯底仲正。最後仲送埋甜品,每人一碗牛乳燉蛋白,口感好滑,而且牛奶味道濃郁,甜度啱啱好

套餐包左一次性嘅三色刺身、海鮮拼盤、牛小排同甜品
刺身有希靈魚、三文魚同蝦,味道幾鮮甜。

海鮮拼盤有蜆、蝦、蠔同埋鯇魚片,份量都幾足夠,而且新鮮。

西班牙黑豚肉,大大塊,厚薄適中,唔會好韌,肉味新鮮。

牛小排肥瘦適中,牛味幾重,食落有牛脂香

丸類同餃子類