2023-01-16 38 瀏覽
鐵板燒雪舟鐵板燒係銅鑼灣開左好多間朋友帶左我去食鐵板燒雪舟一入門口已經覺得好grand我地揀左dinner set 分別係Lobster set 同 King Crab set餐前酒餐前酒好有驚喜!So far食過幾次鐵板燒今次第一次有係柚子酒好清新好fresh 先付 starter 沙律菜加脆多士,多士好脆口季節海鮮 Seasonal Seafood 師傅安排左時令新鮮魚湯個湯好濃稠 味道鮮甜鱈場蟹脚 King Crab Leg 蟹腳啖啖肉,肉質鮮甜法國鴨肝 French Foie Gras法國鴨肝煎到外邊脆脆地,入口即溶油脂味香 一試難忘日本鮑魚 Japanese Abalone活龍蝦 Iobster師傅好細心將龍蝦起肉,再煎香食落juicy 爽口彈牙!新鮮鮑魚一上枱仲識郁 生猛大隻餐廳準備左自家制海苔醬汁又幾夾和牛薄燒 Japanese Black haired Sliced和牛薄燒油脂分佈平均,燒一燒就食得牛肉味濃好正和牛厚燒 Japanese Black haired Beer Steak和牛厚燒後,仲鎖住啲肉汁,好好味!野沢菜煙肉炒飯 Nogwe Vesetable roc
鐵板燒雪舟

鐵板燒係銅鑼灣開左好多間
朋友帶左我去食鐵板燒雪舟
一入門口已經覺得好grand

餐前酒

餐前酒好有驚喜!
So far食過幾次鐵板燒今次第一次有
係柚子酒
好清新好fresh

先付 starter
沙律菜加脆多士,多士好脆口

季節海鮮 Seasonal Seafood
師傅安排左時令新鮮魚湯
個湯好濃稠 味道鮮甜

鱈場蟹脚 King Crab Leg

蟹腳啖啖肉,肉質鮮甜

法國鴨肝 French Foie Gras

法國鴨肝煎到外邊脆脆地,入口即溶
油脂味香 一試難忘

日本鮑魚 Japanese Abalone

活龍蝦 Iobster
師傅好細心將龍蝦起肉,再煎香
食落juicy 爽口彈牙!

新鮮鮑魚一上枱仲識郁 生猛大隻
餐廳準備左自家制海苔醬汁
又幾夾

和牛薄燒油脂分佈平均,燒一燒就食得
牛肉味濃好正

和牛厚燒後,仲鎖住啲肉汁,好好味!

野沢菜煙肉炒飯 Nogwe Vesetable rocon Fied Rice

師傅炒到啲飯粒粒粒分明
煙肉好乾身
食落好鬆化好好食!

甜品 日本水果 Japanese Fruit

日本新鮮蜜瓜作完結