2019-10-09
今日同朋友興祝生日, 去了佢附近新開餐廳,名叫「溏串小町」, 位於大埔翠和里5號麗和閣地下D1號舖。 餐廳裝修精緻、 地方寬闊, 食物亦富有特色, 不妨一試。首先叫咗個《刺身拼盤A $198》 食材豐富, 包括有三文魚、帶子、海膽、 北寄貝同甘蝦。 最值得推介係《海膽》、《三文魚》同《帶子》, 《海膽》入囗甘香, 配上壽司飯一齊食, 味美之極,《三文魚》鲜甜肥美, 魚香味十足。 帶子大大粒, 鮮味無比, 爽口彈牙。 份量十分嘅《日式鰻魚飯》,我哋可以開心share ,有大條而厚身嘅鰻魚,口感豐富, 鰻魚配上燒汁,好夾, 仲好惹味添, 好食! 我最喜歡食《串燒拼盤》, 因為夠惹味, 食物豐富, 包括有冬菇、翠玉瓜、新鮮菠蘿、串燒大蝦雞中翼同豬肉串。 最值得推介係《新鮮菠蘿》、《串燒大蝦》同《雞中翼》。 佢用咗新鮮菠蘿, 特別鮮甜,多汁,清新。 《串燒大蝦》, 啖啖肉,大大隻, 爽口彈牙, 仲好鮮甜添! 好惹味嘅《雞中翼》, 脆口外皮, 滑嫩肉質, 點上配料, 正! 總結: 食物不錯, 環境寬闊, 價錢合理!
最值得推介係《新鮮菠蘿》、《串燒大蝦》同《雞中翼》。
佢用咗新鮮菠蘿, 特別鮮甜,多汁,清新。
《串燒大蝦》, 啖啖肉,大大隻, 爽口彈牙, 仲好鮮甜添!
總結: 食物不錯, 環境寬闊, 價錢合理!