餐廳: 金豪酒家
資訊:

2020-09-26 81 瀏覽
屋企人生日,佢鐘意食中菜,所以我地就去左中餐館到食餐好既慶祝生日。呢間餐廳喺深水埗,價錢貼地,又方便我地!打開餐牌,有好多唔同既菜式,望落好吸引!我地一行四人,點左幾道菜!首先,我地點左個冷盤-沙薑豬手。呢道菜好有麻香味,豬手既皮好有咬口,正!另外,我地點左好味醬烤骨,呢道菜有啲似東坡肉,啲肉煮到好腍好入味,啲肥肉超正,人口即溶。屋企人好鐘意食海鮮,所以我地點左個龍躉兩味,分吃係用左炆同炒呢兩種煮法!翡翠炒球就係用左炒既方法,芹菜同埋龍躉一齊炒,龍躉炒到好香,配搭芹菜好balance!清蒸班頭腩都好正,班頭腩好香脆,再加埋啲枝竹等,好惹味!最後,楝係要點啲菜食下啦,我地點左個健康又好味既濃湯海味雜菜煲!
打開餐牌,有好多唔同既菜式,望落好吸引!

清蒸班頭腩都好正,班頭腩好香脆,再加埋啲枝竹等,好惹味!