2020-06-22
終於嚟食到鵝肝牛肉漢堡啦🍔🍔😍🥰我認係見到個餐廳鵝肝廣告相影得咁吸引就收藏咗一段時間👏🏻·我地差唔多3點先嚟食,都算多人但好彩唔洗等位🤣我見啲人話銅鑼灣分店好食啲我就比較唔到啦🙈但呢間都唔差呀🤗·✨鵝肝牛肉漢堡 $168 (午餐加$30 薯條+飲料)好厚呀一開始唔知點食,但最後唔理啦一啖食👄,不過係食得好呢hea😅講返漢堡先,由上而下係鵝肝、芝士、牛肉漢堡扒、千島醬、蕃茄、生菜鵝肝味係有嘅,都夠油嘅,但口感略嫌唔算係入口即溶,你問我我會話牛肉會搶咗鵝肝風頭,個包好重牛味🤣當然可能我唔係叫雙鵝肝(好貴😭),令個比例上同牛肉有啲失衡啦!·✨軟殼蟹漢堡 $108 (午餐加$30 薯條+飲料)軟殼蟹又係大得好誇張🤩圖三嘅一半軟殼蟹都大得嚇人🤩我個人又幾鍾意,炸得脆❤️值得一提嘅係呢個包係配沙律醬,配得幾好😋·有幾個缺點:-包唔夠熱-薯條唔合格,太淋身又唔熱-點薯條嘅Mayonnaise 都唔好食嘅,mayo自助區冇要特登問侍應攞㗎,佢係咪比咗沙律醬我,隻味都唔係mayo好傷心😫(mayo/好食嘅mayo係再實啲嘅米白色🤣)·✨香辣單骨雞翼配蜜糖芥茉醬 $60有八隻單骨,姐係四隻雞翼單骨雞翼味道好
✨鵝肝牛肉漢堡 $168 (午餐加$30 薯條+飲料)
✨軟殼蟹漢堡 $108 (午餐加$30 薯條+飲料)
有幾個缺點:
-包唔夠熱
-薯條唔合格,太淋身又唔熱
有八隻單骨,姐係四隻雞翼
單骨雞翼味道好似cp雞翼😂😂而cp雞翼又好似麥記雞翼😂不過係好食嘅🤪點唔點蜜糖芥茉醬就好個人啦,我就麻麻地,利申我食麥記雞翼唔點醬的🙂
我地3:30到食到勁飽飽,到夜晚十點幾先餓呀🤭