2019-06-25 462 瀏覽
幫襯左佢好多年都係食晚餐,由從前一間村屋size擴展到依家幾個鋪位都唔夠,係大美篤出晒名既泰國餐館,的確係實至名歸!平時食晚餐多,間唔中都可以下午茶時段黎,人少左空間感大番晒😎 佢仲有下午茶set(2:30-4:30),都幾抵食,成個感覺優閒晒,可以好好享受下茶座feel冬陰功蝦湯 🦐$108依個湯係我favourite ,上台有個小火頭慶住,保持住佢溫度,湯緊係要熱住飲啦!唔好睇佢煲仔細細,容量頗多的,而且用料十足,有蝦有草菇,最緊要係味道帶適中既辣,推介👍牛油蒜蓉包 配咖哩醬 $32/4件 一如以往極脆口,雖然係下午茶,但keep住個質素,牛油同蒜蓉香噴噴。留意❗️係咖哩醬唔係咖哩汁,跟蒜蓉包永遠都係絕配。

冬陰功蝦湯 🦐$108

牛油蒜蓉包 配咖哩醬 $32/4件