2018-09-21
突然美女艾華相約晚膳,受寵若驚!梗係立即應約啦。重來傷心地,當年想租此舖位竟然被 Oppa 橫刀搶掉,時也命也。人頭擁擁要耐心等一下才能入座。首次到訪細閱餐牌,唔想諗呢,是但套餐吧。沒有醬油蟹供應,失望。基本助料,烤肉醬、岩鹽、淡醬油,特別送上青紅尖椒絲。兩位贈送三小碟前菜,泡菜、昆布、大豆芽。泡菜,輕輕的酸辣爽脆。昆布,麻香有趣。大豆芽,咸香多汁,趙到索索非常過癮又好好味呢。泡菜烤蛋,短短單邊?那麼好快食晒咪有排等。嫩蛋加爽脆微辣泡菜,十足菜甫蒸蛋,好搞笑。我寧願食淨蛋,撈飯一流。真露原味,真怒!當然要狠狠地灌杯杯清啦。4 色冷麵,全熟蛋、泡菜、大豆芽、紫菜、青蔥、青瓜、雪梨汁、甜辣醬。麵質跟食開的不同,不是嚥韌彈牙,另類的爽滑感覺。湯底味道甜甜酸酸夠開胃,加上惹味甜辣醬,夾雜所有爽脆配菜啜入口,味道始終都係麻麻地,而且份量偏少,兩啖消滅。都係自己燒最好,侍應幫緊您燒既時候都要離開忙其他工作,經常會 over cook,記得自己睇火喇。牛小腸,極似牛粉腸,勁肥勁油,麻麻地。A4 日本和牛,依度最貴既牛扒索價 $288 個大洋,色澤嬌嫩粉紅,油花均勻吸引。和牛天生味淡而牛油澎湃,口感油
A4 日本和牛,依度最貴既牛扒索價 $288 個大洋,色澤嬌嫩粉紅,油花均勻吸引。和牛天生味淡而牛油澎湃,口感油潤軟棉,蠻不錯滿意合格。我比較喜歡濃味美國或澳洲牛,味道感動。最正宗生菜包食法。捲上蒜片、大豆芽、泡菜,百味交錯,美味無限,淨肉和牛有點單調。
海鮮併盤,全部海鮮都入晒雪未解凍,不夠專專業!這樣好難燒得美麗好味道,經常外面熟晒裡面依然凍冰冰。虎蝦,整個併盤中最好食!燒到剛熟即起,不乾不硬,爽彈味濃,勁多蝦膏,滿足。
帶子,鬆軟沒有味道,沾滿烤肉醬好一點。九孔鮑,雪藏鮑魚硬韌鞋兼死實味樣樣齊,不新鮮無下次。原條魷魚,妹妹替我地剪成一條條,要剪開先燒的嗎?我今日又學到好多野喇!剪開就唔係燒原條魷魚啦,兩樣野黎架喎。魷魚鬚不得不讚,爽脆嚥韌味香濃,好好食!魷身完全被魷鬚比下去,淡茂茂腍劈劈,強差人意。
西班牙帶骨豬鞍,有我掌心那麼大塊厚厚的,滿意合格。何解勁多辣粉?好采我非常辣得下。妹妹掉底塊豬鞍扒就離開,燶晒喇!都係靠自己最安全。兩面已被燒到輕微焦黑,急急煎成厚片再煮到全熟。豬味特濃甜美,散發少少焦燶味道,讓生菜捲著泡菜大豆芽同吃,舒服多了。
烤肉醬、岩鹽、淡醬油、青紅尖椒絲
泡菜、昆布、大豆芽