2023-09-16
係情意結,那年讀書,常與同學一起去食,同學仔總會提我,快d 叫食咩,呢間有咩好食……回憶就是美好。今日再到,看到伙記們開心交談,又張瑛,又咩台灣人做,講講吓又咩倚天,咩金毛獅王,咩張無忌。聽住都開心,那是集體回憶,香港情... ...當然記住叫茶餐,伙記好心提我,飽要唔要烘底,炒旦,煎旦,心急又帶點緊張地點好餐,開心享受,那味道。叉燒通粉:湯味濃郁,叉燒都有4,5件,通粉夠軟(好怕硬),我鍾意。火腿煎雙蛋配烘底多士:當然最愛厚多士,記住那些年多士冇咁厚,烘底加牛油已好好味,仲有煎旦,嘩!旦汁點包又好,成嗰放入口都好好味,火腿仲有兩片,早排去另一餐廳食嘢,火腿片變火腿絲,sad。熱檸水:係有四片檸檬,唔係所謂的已破碎了俾你的所謂仿檸檬。。。正。蛋白鮮奶:同場加映,熱蛋白鮮奶,那些年必叫,開心的回憶,仲係熱烘烘,甜度剛好。美麗,就是不變,情,常在。
正。
美麗,就是不變,情,常在。