2019-02-15 495 瀏覽
情人節如果食夜晚,服務冇咁足,食黎食去都係set,上菜都慢啲,中菜都變法國菜,食足三粒鐘,反正我得閒,梗係食lunch,仲要揀平民區深水埗,訂位好輕鬆呢間野新新地,喺荔枝角搬黎,A La Carte 款式唔少,推介燒物同埋天婦羅,真心正,尤其是燒白膳,皮脆厚肉冇骨,熱辣辣,天婦羅粉漿薄得黎均勻,又炸得夠脆,軟殼蟹連爪都唔硬,yum yum燒雞泡魚乾係近期食過最高質刺身唔特別出色,喺荔枝角時做得好啲壽司比較遜色,$68一客左口魚邊壽司,要求火炙,可惜有溫度冇油香,壽司飯都偏乾,欠甜味芝士玉子燒,芝士唔夠多,冇芝士味,汁依然太鹹冷蕎麥麵調翻轉,汁太甜其實叫左好多野,最尾仲要加多份原板海膽定食,雖然話用韓國海膽,但係$120係幾抵,韓國海膽黎講size算大,幾新鮮,紫菜夠脆,配埋青瓜白飯,蘸少少豉油,非常滿足呢餐舒舒服服,飽過食放題,就算比人斬一頸血,都要斬得心甘命抵

燒雞泡魚乾係近期食過最高質

刺身唔特別出色,喺荔枝角時做得好啲

芝士玉子燒,芝士唔夠多,冇芝士味,汁依然太鹹

冷蕎麥麵調翻轉,汁太甜

2019-02-14
慶祝紀念