2020-03-28
情人節基本上所有餐廳都會推出又貴又唔知食咗咩嘅情人節套餐,揾咗陣,決定去旺角或者The Astor。原本去旺角食但早早已排長龍😂 所以去The Astor,情人節比平時貴啲,大概每人700,但每枱有一碟和牛扒,都Ok啦Staff會問你想坐近海鮮定熱食區再安排坐位,好貼心!我哋當然揀海鮮~ 不過靠牆坐個邊比較窄,枱同枱之間冇咩空間,出入有啲麻煩唔知係因應疫情定本身就係咁,海鮮區都係你揀要咩海鮮,職員幫你夾好擺好一份份俾你。生蠔好鮮甜,只係輕輕用水沖過,仲有海水味,又唔算細隻!正!海鮮選擇唔少,除一般長腳蟹,蝦,青口,仲有麵包蟹。 長腳蟹多汁但蟹肉質有啲削,麵包蟹勁多膏,男友覺得正但我覺得好多😂其他海鮮不過不失。刺身都係平時個啲選擇,但有鮑魚仔揀,壽司有即整海膽手卷😍 材料都ok,唔會食到雪味刺身壽司對面係燒物同炸物~竟然有平時buffet少見既銀杏! 可惜我每次去大部分串燒都冇咩淨..熱食種類都唔少,除左燒味,仲有意粉,咖喱個啲。牛扒羊架揾咗好奈先揾到,因為個位變左出情人節餐😂至於情人節和牛set...我哋等咗好奈追問咗幾次都冇,因為食到9:30,我決定先食甜品。 甜品種類唔少,可惜我太
Staff會問你想坐近海鮮定熱食區再安排坐位,好貼心!
生蠔好鮮甜,只係輕輕用水沖過,仲有海水味,又唔算細隻!正!
其他海鮮不過不失。
刺身壽司對面係燒物同炸物~
甜品種類唔少,可惜我太遲去,唔夠時間食😭
結果食左半甜品先上扒,由甜食返咸⋯⋯呢part可以再安排得好啲。
講返個和牛,比起原本有的牛扒,牛肉味更重,而且煎得剛好,唔會太熟。
食完仲有玫瑰花送俾女士!so sweet!
總結:食物質素唔錯,食物擺放位置設計到遍佈餐廳,每個區都可以拎到啲野食。 Refill 都算快。情人節職員都好足夠,服務好好~