2015-12-01 1523 瀏覽
大學同學介紹我黎呢間餐廳,佢話口味好似我地以前weekend 成日去果間係Bondi beach附近既餐廳。先黎個甘筍湯,幼滑清新,真係有淡淡甘筍香,麵包仲係暖暖地架,而且夠脆厚。Main course 係蘇梅醬煮豬肉眼扒,牛肉眼食得多,原來豬肉眼都係厚身得黎好嫩,裡面既肉汁切開之後緩緩流出黎,點芥末就甜中帶辣,點岩鹽就鹹裡帶到鮮味。最後杯飲品係mixed berry smoothie, 我以前會係bondi beach度一路晒太陽一路飲架,首先佢用料係新鮮berries, 絕唔係香味劑或者加糖水去掩飾用料唔夠新鮮,沙冰幼而且滑溜,oh i miss sydney so much!