2022-07-13 44 瀏覽
星期日嘅中午特別想食返份美式早餐,朋友帶咗我去呢間有型有格嘅美國南部口味酒吧餐廳,唔係朋友介紹都估唔到呢度有brunch食😃好鍾意佢半開放式嘅門面,有陽光滲透入嚟食brunch好有度假feel,餐廳裝修帶美式鄉村風仲有部懷舊點唱機,可以隨意播放喜歡嘅音樂,非常寫意🎼餐廳外籍員工態度友善,服務貼心,完全做到美式服務嘅standard💁🏻‍♀️🧇Chicken & Waffles 炸雞窩夫 $125一個完美嘅美式brunch點少得Waffles,主餐牌同brunch 都有呢款菜式,叫主餐牌就可以揀多兩款配菜。窩夫賣相💯,口感外脆內軟配埋高質楓樹糖漿配埋外脆內嫰嘅炸雞柳,係美式早餐嘅風味呀🤩 🐖Memphis Pulled Pork Sandwich 燒汁手撕豬肉漢堡 $110燒汁手撕豬肉係美式餐廳嘅熱門菜式,豬肉軟嫰多汁配埋煙熏味嘅燒烤汁加爽口嘅酸白菜絲中和一下,十分滋味。 🍗Chicken Wings x 8 炸雞翼8隻 $98炸雞翼炸雞柳係招牌菜式,有九款口味可以揀,其中三款唔辣而其餘六款有唔同辣度可以挑選,鍾意食辣嘅朋友可以挑戰一下火焰山同魔鬼辣度🌶🌶🌶 今次溫和啲揀咗蜜糖燒汁,味道集

🧇Chicken & Waffles 炸雞窩夫 $125

🍗Chicken Wings x 8 炸雞翼8隻 $98
炸雞炸雞柳係招牌菜式,有九款口味可以揀,其中三款唔辣而其餘六款有唔同辣度可以挑選,鍾意食辣嘅朋友可以挑戰一下火焰山同魔鬼辣度🌶🌶🌶 今次溫和啲揀咗蜜糖燒汁,味道集甜、酸、脆於一身,恰到好處。💫💫💫星期三仲做緊$6隻優惠添!

🍺餐牌選擇豐富,有多款佐酒小食,試咗🧀Mozzarella Sticks 脆皮拉絲芝士條 (5條) $75,芝士條表面金黃酥脆,內裏芝士細滑,口感煙韌。

襯返個brunch ,今次就叫咗The Graceland Shake 曲奇朱古力奶昔 $88同Iced Cappucino $45,兩杯飲品都好有水準!作為酒吧餐廳,Drink menu 非常豐富,有多款Signature Cocktails, Draught Beer, Wine, Hard Slushies, Six Shooters..等,啱晒嚟happy hour!所以我哋差不多食完brunch 開始多人嚟飲嘢,相信夜晚嚟更加chill 🍺🍸🥃🍷