2019-08-16
今個星期同埋屋企人,去到紅磡呢間韓式九重鮮試下蒸海鮮,仲可以加$任飲加半自助食 呢度主要分兩個套餐 ,我哋最後決定揀咗左邊每位$288 試下,試佢會唔會偷工減料,將貨就價。店內環境 都幾好, 食物種類 好多 ,有凍食, 熱食,甜品 再加埋任飲汽水 真係應有盡有。環境十分舒服,枱與枱之間都有一段距離,可以放心傾計,慢慢食野。 同時間 佢哋會定時出唔同嘅炸雞 鮑魚海鮮醬油蝦 畀大家品嚐 都不失為一個好好嘅選擇。跟住到主菜九層鮮 ,最頂嘅先係 和牛 ,肉質好嫩滑同新鮮,唯一遺憾就係太少,想食多幾塊都唔得 ,大家真係要慢慢品嚐每一塊,第二層係帶子+ 鮮蝦 ,海鮮所有肉汁 ,都停留喺呢一層度 ,完全冇流失任何 精華 ,有別於酒樓 蒜蓉蒸,清蒸技巧。健康又能保持鮮味, 十分正。之後一層 到沙白同多寶魚 ,多寶寶魚係我第一次食, 但係都食得出非常之新鮮 ,相信買手 每日都 天未光就去入定靚貨, 沙白每粒都肥美,仲要係完全沙!!而所有肉汁鎖曬喺呢一層身上, 大家亦可以試下 ,跟住到下一層 。鮮鮑魚同埋蔬果 ,蕃薯,粟米雖然係粗糧。 但係經過咁多層每一層嘅肉汁,都流落呢佢哋身上, 加埋海鮮嘅鮮味 ,提升
鮮鮑魚同埋蔬果 ,蕃薯,粟米雖然係粗糧。 但係經過咁多層每一層嘅肉汁,都流落呢佢哋身上, 加埋海鮮嘅鮮味 ,提升咗蔬菜嘅味道 。
最後一層到主菜 肉蟹 。師傅將肉蟹 預先已處理好 ,打開每一隻啲肉係爆曬出黎,同時每一寸肉都係只係痴係殼上,絕對唔係用死蟹 ,非常新鮮。
總括而言 $288蚊 +任食任飲, 仲有咁新鮮海鮮 ,真係物超所值 ,下次大家可以試試更高級果個套餐,效果可能會更好 ,值得推介畀大家。。