2020-07-20 100 瀏覽
心血來潮同朋友冇得去越南旅行 就想食吓越南野 頂住癮先 咁啱搵市區見太子有呢間性價比幾高嘅越南餐廳就去試吓!一去到見到都多人 亦都好多外賣 不過好彩有訂位... 入到去見到又想食嘅檬粉河粉 又有小食 因為同朋友兩個人 就決定一人一個主食再加兩個小食咁! 主食方面都有牛肉 札肉 兩個都可以揀檬粉或者河粉 又或者都有豬頸肉黑毛豬排嘅撈檬 有幾個都想試但係食唔晒唔多 就決定食個招牌嘅火五火車頭牛肉粉 因為已經包曬熟牛肉生牛肉牛丸同埋扎肉 仲有得揀多粉添! 一次過滿足晒咁多個願望! 正常份量都夠食 如果男仔或者嗰日肚餓嘅可以試吓多粉 唔係嘅就正常份量就夠㗎啦... 枱面見到有個介紹 係講生牛肉湯底 係用8小時低溫煮嘅牛骨煮成😋😋😋 主食仲有油飯可以簡架 但我想食河粉就冇揀油飯啦 下次可以試吓🤣咁當然如果想主食之前食個冷盤 都有青木瓜沙律可以揀 至於小食方面 當然有唔少得嘅炸蝦春卷 豬頸肉 香茅雞翼... 都係如果想簡單嘅就買一個小食拼盤包曬好多款! 同朋友都想食雞翼 見到有一款係香茅雞亦令一款係意大利嘅黑醋汁蒜蓉牛油雞翼 黑醋汁蒜蓉牛油雞翼 因為未試過黑醋汁蒜蓉牛油雞翼 就叫咗黎食下 佢呢

一去到見到都多人 亦都好多外賣 不過好彩有訂位...

咁當然如果想主食之前食個冷盤 都有青木瓜沙律可以揀 至於小食方面 當然有唔少得嘅炸蝦春卷 豬頸肉 香茅雞翼... 都係如果想簡單嘅就買一個小食拼盤包曬好多款! 同朋友都想食雞翼 見到有一款係香茅雞亦令一款係意大利嘅黑醋汁蒜蓉牛油雞翼 黑醋汁蒜蓉牛油雞翼 因為未試過黑醋汁蒜蓉牛油雞翼 就叫咗黎食下 佢呢款係炸完 炸得啱啱好! 跟住配住呢個黑醋汁酸酸甜甜 唔錯 幾特別既口感!