2018-12-07
今日係我們的結婚每月紀念日,可惜仍然要辛勞工作。。。放工已經很累,同時又想找一間坐得舒服,又好吃的餐廳! 我們都最愛日式料理,於是找左七福神和食亭!係佐敦地鐵站行過去都係幾分鐘,而且門面好大好光,一定唔會miss!餐廳安排我們坐係一間半開放式的房內,清靜又舒服!我們7點半到,已經大部分滿左啦!大家來都係先訂位好點!餐牌都好豐富!而且仲有季節不同的廚師推介!咁就每次來都有新意!我們決定要開支酒打開我們慶祝的序幕蟹子沙律係我吃日本料理必吃之一!呢間可以加芒果!!而且份量超大喔!小吃鐵板燒牛舌!份量又係超級多!平時吃只是得幾片牛舌,呢間一次過滿足曬所有吃牛舌的慾望啦!芝士鐵板燒豆腐!賣相靚到呢!上枱時熱辣辣,超吸引!不過吃落咸味🧂唔太夠,要點醬油吃!炭火燒天鳥串燒四品盛!燒得好香脆,雞翼有點乾,雞心的味道同質地反而好好,連唔食內臟的老公先生都吃到!關西風玉子燒!味道就是玉子燒,簡單的美味!份量卻有點多呢!兩個人太飽飽啦。。。主食之一的芝士燒天婦羅蟹腳卷!呢個真係其貌不揚但好味的代表!反而呢個份量可以多少小,有4粒就好啦!我們的主食就係呢個海胆魚子丼!個size係mini丼,剛剛好兩個人吃到少
我們決定要開支酒打開我們慶祝的序幕
我們的主食就係呢個海胆魚子丼!個size係mini丼,剛剛好兩個人吃到少少飯!魚生幾鮮甜!唔錯!
因為支酒未飲曬,最後再加左個炸雞軟骨送酒!超飽,超滿足的一餐!