2021-09-09 137 瀏覽
觀塘食飯真係到到都超多人,行過樓下見到有開業八折優惠就過嚟試吓。除咗主菜跟餐仲包一款是日餐湯丶自製甜品同埋一杯飲品(凍檸茶/水)今日嘅餐湯係蕃茄湯,會配一片烘左嘅麵包,個湯好濃郁,食到有蕃茄蓉同埋香草味,但我自己就覺得味道over咗少少,有種似食緊番茄醬嘅感覺。但同行朋友係蕃茄控,佢就覺得超正😂叫咗卡幫尼意粉同一份西冷,意粉比較特別,佢唔同出面用忌廉煮嗰種,個汁再杰身同帶有鹹香。煙肉見佢都特別用咗一隻類似風乾五花肉,食落好香油脂感。西冷就煎得啱啱好五成熟左右,唔係用鬆肉粉醃到鬆晒個種,食落都算有牛味。但比較驚喜嘅係佢側邊嘅薯角,炸得外皮少少脆入面又好鬆軟,超好味😛原本覺得佢嘅份量係偏少,但食埋個甜品就啱啱好飽晒😂今日甜品係燕麥脆脆奶凍,奶凍本身有啲膩,加埋上面嘅脆脆就平衡返個口感🙌🏻特別讚一讚個女侍應非常主動同有禮貌👍🏻

特別讚一讚個女侍應非常主動同有禮貌👍🏻