2022-12-23
今日放工後黎到位於尖沙咀既立鮨。立鮨已經增設高椅座位,而家可以坐喺到舒舒服服食壽司。餐廳壽司選擇多樣,而家仲做緊五周年刺身盛合優惠,只要like 餐廳社交平台及指定post,就可以用$28加配刺身盛合5點,入面有3款刺身同一個迷你三文魚籽海膽杯,非常抵食~🍣自選壽司北寄貝壽司 $12油甘魚腩壽司 $38深海池魚壽司 $25松葉蟹肉海膽壽司 $38珍寶赤蝦壽司 $18北海道活象拔蚌壽司 $48原隻活赤貝壽司 $35北海道帶子壽司 $18粒貝壽司 $15大吞拿魚腩壽司 $48火炙左口魚邊壽司 $25餐廳有抵食既午市套餐,不過今次我就揀左自選壽司,因為自選就可以揀曬自己鍾意既黎食~而且餐廳既壽司飯亦全部加上我鐘意既赤醋。餐廳既食材係日本直送,入口新鮮,但係價錢唔會好貴,性價比好高~油甘魚腩壽司質感柔軟,油脂豐富;深海池魚壽司灑上柚子碎,質感清爽,肥美富油脂,非常好食👍🏻松葉蟹肉海膽壽司上蟹肉數量都唔少,蟹肉亦鮮甜;珍寶赤蝦壽司加上些許青檸汁,入口新鮮彈牙,非常推介❗️而北海道帶子壽司非常新鮮;火炙左口魚邊壽司充滿火炙香氣;大吞拿魚腩壽司好厚好肥美,入口半融,完全無筋,亦係另一推介👍🏻🐚超級鍾意
🍣自選壽司
北海道帶子壽司 $18
粒貝壽司 $15
大吞拿魚腩壽司 $48
火炙左口魚邊壽司 $25
🐚超級鍾意食貝類既我,今次專登叫左幾款唔同既貝類。北海道活象拔蚌壽司超級彈牙,質感爽脆;原隻活赤貝壽司灑上柚子碎,味道清新;北寄貝壽司及粒貝壽司都非常爽脆~
整體黎講,餐廳既壽司價錢實惠,食材質素唔錯,係性價比高既壽司之選~