2018-04-09
旺角,是一個非常興旺的地區,人來人往,除了很多賣時裝、電腦、化妝品的商舖外,還有很多餐廳食肆,位於女人街兩旁的舖頭,其中有好多食肆,行完街就梗係去附近嘅餐廳食飯,呢間餐廳位置方便,鄰近鬧市, 而且價錢合理,一於去試一試。碗仔翅估唔到呢一間餐廳會有碗仔翅食,味道一流,非常足料,有素翅、雞蛋、雞絲、黑木耳等等,又爽口,又有口感,加上少許節淅醋,味道更加一流。水牛城雞翼醬汁非常之好味酸酸辣辣,有少少甜,而且雞翼嘅炸皮薄薄的,唔會太厚,加上醬汁,又香脆又可口又惹味,非常之好食明太子意粉明太子意粉味道都唔錯,集合日式同西式,有fusion嘅感覺,成功將明太子嘅味道融入於意粉當中,兩個味道又出奇地夾,絕對值得一試朱古力賣相一流,上面層忌廉好香滑,加上朱古力味道好香濃,又香又滑,鐘意朱古力嘅朋友一定唔可以錯過呢一間餐廳性價比好高,價錢又唔貴,地點又方便,食物又唔錯,值得一試。
碗仔翅
水牛城雞翼