2022-03-09 127 瀏覽
🤍Be the Tray🤍店名中文叫盤子工房,超級可愛,小編之前以為有得賣盤所以叫做盤子工房🤣不過店內的碟子都真的好美☺️☺️店鋪係屯門有2間分店,今次小編就去左建生店,坐落係屋邨入面,輕鐵站一出去就見到。蟹子蟹肉明太子忌廉意粉 ($98)意粉份量超級多!!明太子忌廉醬剛剛好,令到意粉creamy又不會太漏,而且蟹子和蟹肉份量都不少,完全是小編的取向狙擊🥰🥰黑松露配大啡菇雜菌忌廉意粉 ($88)黑松露味道很濃,加上洋蔥令整個意粉好香口,意粉好creamy,整體都很不錯😆唯一就係大啡菇比較乾Green Breakfast ($108)全素版all day breakfast, 份量都幾多,牛油果好新鮮,大啡菇對比黑松露意粉嗰個好juicy好鮮,個蔬菜芝士薯仔波都幾特別😋飲品方面:Burr ($50)中文是咖啡梳打,應該是類似coffee tonic之類的,咖啡偏酸☺️是小編喜歡的口味Matcha Latte ($45)不會太甜抹茶味很夠!拉花也很美☺️Dirty MaMa ($48)是matcha latte加了咖啡,朋友不太飲咖啡所以覺得一般般,小編就覺得幾好飲另外叫了一個roll cake
🤍Be the Tray🤍

蟹子蟹肉明太子忌廉意粉 ($98)

黑松露配大啡菇雜菌忌廉意粉 ($88)

Green Breakfast ($108)

飲品方面:

Burr ($50)

Matcha Latte ($45)
不會太甜抹茶味很夠!拉花也很美☺️

Dirty MaMa ($48)

另外叫了一個roll cake
是焦糖味的,對比起其他食物較為失色,朋友說食落有點似熱香餅味🤣

總體來說性價比很高,意粉也很好味,而且位置方便,下次會去碼頭店試試其他意粉☺️☺️😋
外賣自取