2023-05-08 37 瀏覽
家姐又帶我食好西,人生第一次食白子,「白子刺身」等於吃魚的精囊😱,但日本人話好補身,香港唔係好多餐廳有得食,跟家姐食野又多咗個第一次喇😅 前菜除左白子刺身,重有螢光魷魚,其實肉子質感豆腐,配埋醬汁酸酸甜甜唔係真係太難接受,始終唔係咁容易食到,第一次試完之後都有驚喜,我覺得可以試吓。我哋去日本餐廳一定會點刺身啦,當日最新鮮就係呢兩款,食落真係好鮮甜,好新鮮,嗰兩隻日本生蠔,睇得出嘅飽滿,食入口直頭幸福感爆標。我哋想食串燒,人哋就飲啤酒,我哋就揀咗飲碗湯,配埋燒雞泡魚乾,幾健康,哈哈雞皮串燒之前喺日本一食愛上,估唔到呢間餐廳亦都做得好好,雞皮燒得好香脆,但中間亦會有少少煙靭嘅感覺,其他串燒得好出色,好有驚喜。特別要講下大白鱔,厚切,超肥美勁好口感,好好味啊!

特別要講下大白鱔,厚切,超肥美勁好口感,好好味啊!