2019-01-10 113 瀏覽
前晚收工後,友人話想去食下日式燒肉,而最近睇到網上推薦這間日式燒肉半自助放題就黎食下先!佢位置地點都唔錯,係The Hart 內,樓上仲係酒店🏨,位置都算方便!上到去都差不多full house,店員就安排我地坐係bar檯,2人share一個燒烤爐!呢度都幾方便係用ipad點餐,好過用紙較為環保!我地首先點左刺身,壽司🍣之後再點下燒肉,小食等等,價錢$278包一罐飲料!可另加$40改為任飲!而酒類就要額外收費!一落完單等左一陣就黎啦!暫見唔會有漏單情況。我地坐bar檯所以見到師傅一手一腳整d刺身同放上碟!日本元貝,北寄貝,玉子燒同蟹棒!刺身都幾鮮甜,係元貝較為薄身,唔夠厚!而大蟹籽軍艦好脆口,又唔會帶冇腥味!火炙三文魚火燒得岩岩好,半生半熟既口感都唔錯😋😋食埋個清新既蟹籽沙律🥗同螺肉開一開下個胃!到最重要既燒肉環節啦,叫左熊本一口牛柳粒、黑豚五花肉、安格斯肉眼粒,極上牛仔骨等等,所有肉既質素都好高,油脂甘香,肉質爽口,燒完都好juicy! 佢仲提供一些調味料比客人享用!另外最驚喜係雞泡魚乾,平時好少會見到有得燒。燒完唔會太硬,軟軟甜甜咁,真係好滋味!另外仲有燒金酒金菇,元貝同蜆仔!有個
前晚收工後,友人話想去食下日式燒肉,而最近睇到網上推薦這間日式燒肉半自助放題就黎食下先!佢位置地點都唔錯,係The Hart 內,樓上仲係酒店🏨,位置都算方便!上到去都差不多full house,店員就安排我地坐係bar檯,2人share一個燒烤爐!呢度都幾方便係用ipad點餐,好過用紙較為環保!我地首先點左刺身壽司🍣之後再點下燒肉,小食等等,價錢$278包一罐飲料!可另加$40改為任飲!而酒類就要額外收費!一落完單等左一陣就黎啦!暫見唔會有漏單情況。我地坐bar檯所以見到師傅一手一腳整d刺身同放上碟!日本元貝,北寄貝,玉子燒同蟹棒!刺身都幾鮮甜,係元貝較為薄身,唔夠厚!而大蟹籽軍艦好脆口,又唔會帶冇腥味!火炙三文魚火燒得岩岩好,半生半熟既口感都唔錯😋😋食埋個清新既蟹籽沙律🥗同螺肉開一開下個胃!到最重要既燒肉環節啦,叫左熊本一口牛柳粒、黑豚五花肉、安格斯肉眼粒,極上牛仔骨等等,所有肉既質素都好高,油脂甘香,肉質爽口,燒完都好juicy! 佢仲提供一些調味料比客人享用!另外最驚喜係雞泡魚乾,平時好少會見到有得燒。燒完唔會太硬,軟軟甜甜咁,真係好滋味!另外仲有燒金酒金菇,元貝同蜆仔!有個兜仔裝住可以直接放係燒爐面上燒,十分方便同唔會燒到濃左!之後到食炸物,炸雙皮奶,一口甜薯同埋榴連炸彈、個皮都好鬆脆,特別係榴連炸彈,榴連肉醬都好多同香濃,encore 左2次!超喜歡食!最後燒一燒個菠蘿片🍍!酸酸甜甜咁好滋味!😊☺️

+++++++++++++++