2021-09-29
講唔停前幾日去咗呢間主打台灣菜同日本菜嘅餐廳 冇諗過又幾唔錯喎~✔️蟹黃冷烏冬麵 $88蟹肉份量一點也不吝嗇🦀 烏冬彈牙有咬口 落埋配呢個烏冬酸酸地嘅汁 很開胃很適合夏天食! ✔️蒲燒鰻魚飯 $88本身上網見過佢係成係原條鰻魚好誇張😍 黎到見到唔係成條先發現原來佢係有分普通同原條版本!!! 不過其實普通版也很大條~鰻魚厚肉無細骨 醬汁甜甜的 加埋流心温泉蛋好送飯🥚✔️炸雞皮餃子 $38呢個超好食 外層雞皮脆卜卜 一咬落去啲油必出黎超邪惡的🥰✔️鹽酥雞 $38這個份量超多 炸粉沒有過厚 也不會太鹹😚✔️府城蝦卷 $28蝦卷外面係腐皮 中間蝦膠仲加咗蔥同馬蹄(?) 口感幾豐富👍🏻✔️芋圓仙草凍 $35芋頭好煙靭 仙草都好滑好大件 如果甜度稍微降低少少就perfect 啦🙈✔️珍珠奶茶 $24✔️熱情果綠茶 $24整體來講 講唔停覺得呢間餐廳性價比很不錯 最推薦會係蟹黃冷烏冬麵同炸雞皮餃子!
✔️蟹黃冷烏冬麵 $88
✔️蒲燒鰻魚飯 $88