2025-05-30
上星期日做孝順女,打破傳統諗住帶兩老去食高質西餐The Grill Room,記得之前同同事食過晚餐好好食。今次見到個餐牌$98Semi-buffet,加幾十蚊仲有一份好高質嘅主菜。 真係心心眼😍媽媽鍾意食魚,揀咗香煎鱸魚配薯仔麵團,個香草乳酪汁整得好好,魚皮煎脆咗,魚肉好滑嫩。我就揀咗頂級牛板腱配磨茹汁,之前喺尖沙咀食過牛面肉,所以對佢哋d牛好有信心,今次試埋呢個牛板腱,好有咬口又Juicy,估唔到lunch咁嘅價錢都同樣俾甘高Quality嘅肉。其實擺盤同賣相都同晚上一樣咁高質。爸爸無得揀,因為我最鍾意食Carbonara 意粉😂,而且呢間一向整得好正宗,所以一定要俾佢兩老試吓。卡邦尼意粉出邊通常整到個汁太稀,呢度你會感覺到佢唔會好多汁啱啱好,意粉煮到軟硬度適中有硬口。Semi-buffet都有好多嘢食,有薯條、炸雞、Toast、Caesar salad,個人推介西瓜沙律,好清使唔使甜!一行三人,人均2百,仲要有餐湯,無限添食嘅薯條沙律同埋甜品,再跟埋餐茶。 我哋決定以後週末都唔飲茶,早啲book位下次可以再嚟chill過😊